Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Konkurs u Prijedoru: Traži se profesor islamske vjeronauke, prednost imaju borci i RVI Vojske RS!

Ovaj primjer konkursa je šablonski i vrijedi i za sve druge, a ne samo profesora islamske vjeronauke. Međutim ovaj primjer posebno “bode u oči” i pokazuje koliko entitetske vlasti nemaju osjećaja za manjinske zajednice

JU Poljoprivredno-prehrambena škola, Prijedor raspisala je konkurs za upražnjeno radno mjesto profesora islamske vjeronauke. Konkurs kao i svaki drugi. Na ovu diskriminaciju prvi je upozorio Mirsad Duratović, odbornik u Skupštini Grada Prijedora koji na svom Facebook profilu napisao sljedeće.

Iako sam tačno prije godinu dana skrenuo pažnju na ovaj problem oni koji su pozvani da prvi reaguju nisu reagovali.

JU Poljoprivredno-prehrambena škola, Prijedor raspisala Konkurs za upražnjeno radno mjesto:

1. Profesor ISLAMSKE vjeronauke.

Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Sl.glasnik RS“ broj: 29/12, 80/14 i 83/15) između ostalog prednost prilikom prijema u radni odnos, ukoliko bude prijavljenih, će imati kandidati sa utvrđenim statusom borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, utvrđenim statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i utvrđenim statusom porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske”.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više