Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kriza je i na pijacama: Trgovaci kažu da su prodali jedne pantalone u tri mjeseca

Pandemija izazvana koronavirusom negativno se odrazila i na rad Konjičana koji na pijaci prodaju dječiju odjeću.

Prema riječima prodavača Sabita Topalovića, od prošle godine je u velikoj mjeri otežan rad, a prodaja je opala za 50 posto.

Otežani uvjeti

– Od pojave pandemije radimo u otežanim uvjetima i 2020. godina je bila izuzetno teška. Prodaja je opala i borimo se kako znamo i umijemo. Nadam se da neće doći do ponovnog zatvaranja i obustave rada, kao što je to bilo na početku pandemije. Od ovog posla sam školovao i dvoje djece na fakultetu, plaćam sve obaveze prema državi i nastavljam raditi uz poštivanje epidemioloških mjera – kaže Topalović.

Loša situacija

Među prodavačima dječije odjeće je i Salem Balić, demobilisani borac, koji nastoji zaraditi za život.

– Štand sam registrirao na suprugu i prodajemo dječiju odjeću. Prodaja nije bila nikad lošija, jedino uspijemo prodati trenirke i pidžame, dok se ostala odjeća slabo traži. Jedne pantalone prodamo u tri mjeseca, nema ni kupovine za novorođenčad, tako da je loša situacija. Teško dolazimo i do robe, jer su zatvorene granice prema Mađarskoj i Turskoj – naveo je Balić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više