Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Lider Hezbolaha zaprijetio: “Amerikanci će se u sanducima vratiti kući”

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) će shvatiti da je izgubio region i da će izgubiti izbore kada sanduci s američkim vojnicima počnu da se prevoze u Ameriku, izjavio je lider libanske militantne grupe Hezbolah Hasan Nasralah.

On je rekao da će odgovor napadima na vojsku SAD na Bliskom istoku, uključujući američke baze, ratne brodove i osoblje, biti “poštena kazna” za ono što je opisao kao “grozan zločin čiji počinioci su dobro poznati”, misleći na ubistvo komandanta iranske jedinice Kuds Kasema Sulejmanija.Ciljano ubistvo generala Sulejmanija i (zamjenika komandanta Iračke narodne vojske) Abua Mahdija el-Muhandisa je početak novog doba, ne samo za Irak ili Iran već za cijeli region – istakao je Nasralah.

Novi komandant jedinice Kuds Esmail Gani upozorio je na teške posljedice ubistva svog prethodnika.

Kažemo svima, budite strpljivi i vidjet ćete tijela mrtvih Amerikanaca širom Bliskog istoka” – izjavio je Gani.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više