Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

MAKEDONIJA: Hapse službenike Uprave bezbjednosti

Makedonska policija privela je danas četiri osobe, među kojima i načelnika u Upravi za bezbjednost i kontraobavještavanje za koje je državno tužilaštvoizdalo naredbu za privođenje zbog sumnje da su učestvovali u nasilju nad poslanicima u Sobranju, javili su skopski mediji.

Tužilaštvo je izdalo naredbu za privođenje 15 osoba, ali 11 ih za sada nije dostupno policiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije zatražilo je od tužilaštva da pozove na saslušanje vođe protesta Građanske inicijative “Za zajedničku Makedoniju” režisera Borisa Damovskog, glumca Vladu Jovanovskog, direktora Makedonske opere Igora Durlovskog, te tviteraša Bogdana Ilievskog.

Do nemira u zgradi Sobranja došlo je 27. aprila nakon što je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije Talat DŽaferi, glasovima SDSM-a i albanskih partija, izabran za predsjednika parlamenta.

Iz MUP-a je saopšteno da su građani, koji su protestovali u organizaciji pokreta “Za zajedničku Makedoniju”, nasilno ušli u zgradu Sobranja, te da je prilikom narušavanja javnog reda i mira povrijeđeno oko 100 lica.

Situacija u Skoplju je nakon tog incidenata mirna, javlja Srna.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više