Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Masovno trovanje pasa i mačaka u dvorištu Hilde iz Hrasnice

Juče u Sarajevskom naselju Hrasnica, desilo se masovno trovanje vlasničkih pasa i mačaka i to na privatnom posjedu. Naime, u dvorištu kuce Hilde L. bačen je otrov i ovom prilikom su ubijeni njeni dugogodišnji ljubimci; malteser, rotvajler i dvije mačke.

Sve se desilo jako brzo, ispustila sam životinje u dvorište i ušla da napravim kafu, kada sam izašla za desetak minuta zatekao me užasan prizor. Moji ljubimci su ležali na travi sa pjenom u ustima. Pokušala sam im pomoći, ali već je bilo kasno” – navodi Hilda.

Policija i veterinarska inspekcija su obavješteni i izašli su na lice mjesta. Pregledom sigurnosnih kamera identificirana je osoba koja je počinila ovo krivično djelo. Protiv njega će biti pokrenut krivični postupak.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više