Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

May sazvala krizni štab, obustavljena predizborna kampanja

Nakon napada koji se dogodio u Manchesteru, u kojem je stradalo 19, a povrijeđeno najmanje 60 osoba – predizborna kampanja u Velikoj Britaniji je u potpunosti obustavljena.

Konzervativci, Laburisti, SNP i Liberalni demokrati potvrdili su da kampanju za opće izbore stavljaju na čekanje, a misli i molitve upućuju žrtvama, porodicama nastradalih i povrijeđenihn u tragediji.

Premijerka Velike Britanije, Theresa May kazala je da policija i sigurnosne agencije pokušavaju da utvrde šta se tačno dogodilo nakon 22:30, kada je došlo do eksplozije.

U 09:00 sati – premijerka May sazvala je hitan sastanak Cobra komiteta za hitne situacije.

Podsjećamo, nakon koncerta pop pjevačice Ariane Grande u Manchester Areni došlo je do eksplozije u kojoj je stradalo 19, a ranjeno najmanje 60 osoba.

Policija napad tretira kao teroristički, a nezvanične informacije kažu da ga je izveo bombaš samoubica.

May se u pisanoj izjavi obratila javnosti, gdje je rekla da su njene misli i molitve upućene nastradalima i njihovim porodicama.

Lider Laburista, Jeremy Corbyn tvitao je: “Užasan incident u Manchesteru. Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni napadom i našom briljantnom hitnom službom”.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više