Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Medicinari iz BiH poručili ugostiteljima: Umjesto protesta, dođite i pomozite nama

Mi, zdravstveni radnici COVID odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ovo se navodi u saopštenju radnika ovog odjeljenja, koji smatraju da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu.

Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere, nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata. U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama”, navode medicinari, pa poručuju:

Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote.

Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od COVID 19.”

Radnici COVID odjeljenja u UKC RS naglašavaju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banja Luci.

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru. Vidimo se”, navodi se u saopštenju, piše Srpskainfo.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više