Fresh Press portal
Evropa Vijesti

Mediji razotkrili skandal: Austrijske vlasti znale šta sprema Kujtim F.

Austrija

Austrijski mediji objavili su danas kopiju dokumenta kojim se dokazuje da je Minsitarstvo unutarnjih poslova Slovačke Republike upozorilo austrijske vlasti da je napadač iz Beča (Kujtim Fejzulai) ljetos pokušavao kupiti municiju za automatsku pušku u jednom šopu u Bratislavi.

Ministar unutarnjih poslova Austrije Karl Nehammer priznao je da su tačne informacije da je slovačka obavještajna služba obavijestila ljetos austrijsku Službu za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) o pokušaju napadača iz Beča da kupi municiju.

Očigledno da je u narednim koracima došlo do problema u komunikaciji” – kazao je ministar Nehammer tokom jučerašnje konferencije za medije.

Potpuno je jasno da su austrijske vlasti bile upoznate da Kujtim Fejzulai sprema napad. Vjerovatno su znali sve, pa i to kada i kako će izvršiti napad. Ove informacije nameću brojna pitanja i sumnje u odgovornost i namjere austrijskih vlasti.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više