BIH Vijesti

Memić: “Burzić mora biti suspendovana”

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića sutra će u Tužilaštvo KS predati zahtjev za smjenu glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija.

Memić je u izjavi za Novinsku agenciju Patria kazao kako je Sarajlija rekla da „stoji iza optužnice“.

„Ja je sada pozivam da podnese ostavku jer je saučesnica Dalide Burzić. Ona je u nekim svojim izjavama rekla da zna kakva će biti odluka Vrhovnog suda FBiH. Nakon današnjih pretresa i privođenja očekujem da Dalida Burzić bude suspendovana dok se sve ne razjasni. Ona više ne može obavljati dužnost sudije. I tada kada je imenovana protiv nje se vodio disciplinski postupak koji je ekspresno završen“, kaže Memić.

On očekuje da mu se sutra prilikom predaje zahtjeva pridruže i građani, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Memić je nakon današnje akcije SIPA-e čiji službenici vrše pretrese na više lokacija u vezi istrage za organizirani kriminal u slučaju „Dženan Memić“ koju vodi Tužilaštvo BiH kazao da očekuje da se sve aktivnosti nastave i da se konačno dokaže ono što tvrdi od samog početka da je njegov sin ubijen.

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine dok je bio u društvu Alise Mutap zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Preminuo je 15. februara 2016. godine na KCUS-u. U dva sudska postupka Ljubo i Bekrija Seferović koji su se teretili za izazivanje saobraćajne nesreće oslobođeni su optužbi. Još uvijek se čeka odluka Vrhovnog suda FBiH po žalbi Tužilaštva KS.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajte Prihvatam Pročitaj više

bitcoin haberleri uşak escort ilbet yabancı dizi izle