Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mika Aleksić može odležati i do 15 godina u zatvoru

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68), osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih djela, osam silovanja i sedam djela polno uznemiravanje, piše Blic.

Na osnovu člana 211 Zakona o krivičnom postupku, po tačkama 2, 3 i 4, odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svjedoke i oštećene, da ne ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pravično vođenje krivičnog postupka

Aleksiću je određen pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog djela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Takođe, okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti.

Za krivično djelo koje se Aleksiću stavlja na teret propisana je kazna zatvora preko deset godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično djelo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posljedice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Aleksiću se stavlja na teret izvršenje 8 krivičnih djela silovanja i pet krivičnih djela nedozvoljene polne radnje.

Sve negirao

Na ovu odluku sudije, Aleksić i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda u roku od tri dana.

Aleksić će biti sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

On je popodne negirao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prijavila policiji.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više