Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mjere pooštrene, brojni građani šetaju gradom i ispijaju kafe

Iako je Krizni štab Kantona Sarajevo donio nove naredbe i pooštrio mjere, mnogi građani Sarajeva danas su iskoristili sunčan dan za šetnju gradom, a ekipa “Avaza” je prošetala ulicama i razmotrila da li se poštuju higijensko-epidemiološke mjere, obzirom da se stanje pogoršalo i da su zaštitne maske ponovo obavezne.

Poprilična je vidljiva gužva u tramvajima, a tramvajska stajališta su puna, kao i kafići. Tome svjedoče i fotografije s ulica Sarajeva.

Uprkos koronavirusu, pojedini građani ne nose zaštitne maske, ali se da primjetiti da nekolicina njih ih koristi. Većina građana je savjesna te se pridržavaju naredbi u poštuju upute nadležnih.

Podsjećanja radi, Krizni štab FBiH je zabranio organizacije svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 lica, kao i zabrana za sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više