Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mladići iz BiH silovali djevojčice, pa ih policija namamila u zamku

Dvadesetjednogodišnji Mario Seferović i godinu mlađi Maicon Halilović, obojica iz BiH, osumnjičeni su da su u italijanskoj prijestonici Rimu silovali dvije četrnaestogodišnjakinje, javljaju tamošnji mediji.

Po istom izvoru, te djevojčice su bile fascinirane “virtuelnim poznanikom” toliko da su pristale na sastanak bez ikakvih provjera, a u mračnoj rimskoj ulici susrele su se s Mariom, koji je krio identitet, godine i namjere, s tim što je na tu lokaciju došao sa saučesnikom – Halilovićem, pišu Nezavisne novine.

Seferović i Halilović su potom, kako se navodi, savladali djevojčice, stavili im “lisice”, odveli ih u jednu ruševinu i tamo silovali.

Navodno su djevojčicama tokom tog čina zaprijetili da će ih ubiti “ako ne budu tihe”. Štaviše, Seferović je, po pisanju medija, bio toliko drzak da je nekoliko dana kasnije nazvao kuću jedne od maloljetnica, interesujući se “zašto mu se ne javlja” jer su njih dvoje “u vezi”.

Na Facebooku je Seferović, navodi se, koristio pseudonim Alessio il Sinto. Mjesec dana nakon silovanja, koje se dogodilo u oktobru, dogovorio je novi sastanak putem te društvene mreže. Umjesto naivnih djevojčica, ovaj put su ga dočekali karabinjeri.

Mario Seferović

Tokom istrage, upravo tužilac Marija Monteleone je došla do zaključka da je u cijelom slučaju postojala namjera, jer je, navodi se, “počinilac i kasnije pokušao da stupi u kontakt sa jednom od silovanih djevojaka”.

Međutim, prema riječima Seferovićevog advokata, on poriče da je uopšte bio sa tom djevojkom.

“Rekao mi je da nije bio uopšte na mjestu zločina, rekao mi je da je nevin”, kaže Emanuele Fiermonte, Seferovićev advokat.

Bez obzira na sve, dvojica osumnjičenih ostaju u zatvoru “Regina Coeli” u Rimu. Seferović se, inače, na Facebooku hvalio se da je u vezi s klanom Casamonica, koji u Rimu asocira na kriminal i bogatstvo.

Mario Seferović pripada klanu Seferović iz BiH, o kojem se pisalo u italijanskim medijima nakon što su dva člana klana prošle godine zapalila tri sestre iz BiH – iz protivničkog klana.

Policija je, podsjetimo, prošlog mjeseca u jednom gradiškom prigradskom naselju uhapsila Renata Seferovića (24) i njegovog petnaestogodišnjeg brata J.S. zbog brutalnog ubistva tri sestre, Elizabete (4), Angelike (8) i Frančeske (20), koje su proljetos zapaljene u kamperu u Italiji. Potom su pušteni na slobodu.

“S obzirom na to da je osumnjičeni državljanin BiH i da sa Italijom nemamo bilateralni sporazum o izručenju domaćih državljana, Renato Seferović se pušta slobodu”, obrazložili su tada iz Suda BiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više