Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Monstrum iz BiH koji je ubio trudnu djevojku svojim ponašanjem šokirao sve u sudnici

S osmijehom na licu David Komšić (21) ubica Kristine Krupljan, ušetao je jutros u pratnji pravosudnih policajaca u sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje mu se sudi zajedno s trojicom prijatelja da su protupravno oduzeli slobodu nesretnoj Kristini te joj demolirali auto tri mjeseca prije nego što je divljački ubijena sa 88 uboda.

Pod velikim mjerama osiguranja Komšić i trojica suoptuženih braća Arjan (23) i Armend Rexhepi (23) te Filip Filipović (23) na optuženičkoj klupi odbacili su svaki vid krivnje, piše “Jutarnji.hr“.

Tokom rasprave Komšiću, inače rođenom u Kiseljaku u BiH, nije silazio osmijeh s lica a obzirom da je u jednom trenutku komunicirao s trojicom prijatelja na optuženičkoj klupi, sutkinja ga je upozorila da prestane i da to neće tolerirati.

Ma k’o se razgovara? Možete vi gledat što hoćete i govorit što hoćete” – odbrusio je bezobrazno odmahujući rukama Komšić sutkinji na što ga je dodatno upozorila da ga je vidjela da se smijulji i da komunicira sa suoptuženima.

Sve to je promatrala pognute glave Komšićeva majka Olivera dok je otac Ivo ostao u blizini zgrade suda.

Na idućoj raspravi biti će saslušani Vesna i Dalibor Krupljan te sudski vještak Davor Mayer, a nakon toga i Kristinine prijateljice kojima se povjerila o divljačkom napadu kobne noći.

Podsjetimo, optužnica ih tereti da su 27. novembra 2016. oko 5,40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te su na njoj, a onda i na njezinom automobilu, svaki na svoj način, iskalili bijes. Bio je to incident radi kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama Državnog odvjetništva 22. februara prošle godine, a tog istog dana navečer je ubijena u autu, ispred svoje zgrade na Volovčici.

S Komšićem je u intimnoj vezi bila od 2012., a tijekom te turbulentne veze više su puta prekidali jer je on, prema Kristinim tvrdnjama, znao biti nasilan i ljubomoran.

Davida i trojicu njegovih prijatelja srela sam na izlasku iz noćnog kluba. Tražio je da idemo van razgovarati, vukao me za ruku i prigovarao mi kako sam se to obukla. Prišla sam redarima i rekla da me maltretira te sam uz njih čekala taksi” – opisivala je Kristina u tužiteljstvu pojašnjava da je u klub došla taksijem jer nije znala hoće li tamo piti alkohol.

Zatim je taksijem otišla po svoju Opel Astru da bi na semaforu primijetila Komšićev crni Mercedes C klase. Učinilo joj se da je sam u vozilu pa su počeli dogovarati da se nađu.

Na semaforu sam skrenula ulijevo prema Maksimirskom stadionu i tako sam vozila dok mi Mercedes nije došao s desne strane. Uočila sam da je David zapravo na mjestu suvozača i da nije sam. I dalje smo razmjenjivali poruke te mi je rekao da stanem iza njih. Stala sam na kružnom toku na križanju Petrove i Bukovačke ceste. On je izašao iz Mercedesa i krenuo prema meni. Pozvala sam ga da sjedne na suvozačevo mjesto. Kratko se nećkao, a potom se vratio u Mercedes prijateljima” – pričala je još tad Kristina nakon čega su krenuli prema Bukovačkoj gdje su joj prepriječili put pa je bila primorana stati.

David je naglo izašao iz Mercedesa i uzrujano prišao mom autu. Ja sam se zaključala i malo otvorila prozor kako bi mogli razgovarati. Derao se: “Zašto nas pratiš?” i vikao da nema on što sa mnom razgovarati. Govorio mi je: “Makni se kur…..!” pritom pokušavajući ući u moj auto. Zatim je nogom udario u vanjski retrovizor koji je pao i razbio se. Razbio je i staklo na prednjim lijevim vratima, a komadići stakla su mi razrezali šake. Kroz razbijeni prozor primio me za kosu i udario mi glavom o upravljač. Sjedila sam i plakala, a neko je pitao: “Što ćemo sad s njom?” pa su počeli gurati unazad moj auto” – prisjetila se još Kristina koja je pokušavala ubaciti auto u brzinu da pobjegne, ali nije uspjela jer je tek bila položila vozački.

Nakon toga auto je udario u kamenu ogradu dvorišta zbog čega se razbilo stražnje vjetrobransko staklo i stražnji dio auta, a kad je uzela svoj Samsung Galaxy S7 da pozove policiju, Arjan ju je počupao za kosu i istrgnuo mobitel iz ruke. Komšić i prijatelji su se Mercedesom odvezli prema centru. Mobitel je procijenila na 6500 kuna, a osiguranje štete na vozilu procijenilo je na 40.000 kuna.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za trojicu mušketira dvije.

Iza Komšića je, pak, već jedna pravomoćna presuda od 14 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više