Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Monstrum se iživljavao nad djevojčicom: “Silovao mi je kćerku i sve to snimao”

Pokazali su mi u policiji stravičan snimak seksualnog iživljavanja nad mojim djetetom, priča V. J., majka K. J. (14), koju je, kako se sumnja, D. R. (65) više od deset dana zlostavljao u svojoj kući.

– U policijskoj stanici sam vidjela snimak na kojem taj stariji čovjek drži uperen pištolj u moje dijete. Vidi se kako je udara i seksualno zlostavlja. Nisam mogla da vjerujem šta joj je uradio – tvrdi za ”Kurir” V. J., majka K. J. (14), koju je, kako se sumnja, D. R. (65) držao deset dana u svojoj kući u Starim Banovcima u blizini Nove Pazove i iživljavao se nad njom, piše “Kurir.rs“.

D. R. je uhapšen 5. aprila i određen mu je pritvor od 30 dana, međutim, nije poznato je li pritvor određen zbog nedozvoljenog držanja plinskog pištolja ili zbog krivičnog djela pedofilije.

Majka djevojčice objašnjava da dijete nije živjelo s njom, već u hraniteljskoj porodici.

Namamio dijete

– Njen otac S. J. nas je ostavio i oženio se drugom ženom, a ja nisam imala uvjeta da je čuvam pa je Centar za socijalni rad odlučio da se o njoj brine tetka, odnosno sestra njenog oca. Ne znam u kakvim je uvjetima moje dijete živjelo, ali znam da su je puštali da radi šta hoće. Ne znam ni odakle poznaje D. R. i kako je uopće završila kod njega – priča V. J.

Ona dodaje da se za seksualno zlostavljanje saznalo tek kada je djevojčica K. J. bila kod ljekara.

– Tamo su primijetili povrede, a ona je ispričala da ju je D. R. primoravao na spolne radnje i da je sve to snimao telefonom. Kada ga je policija uhapsila, zvali su me u policijsku stanicu i tamo su mi pokazali snimak na kojem se vidi zlostavljanje moje kćerke – tvrdi V. J., koja s porodicom živi u Batajnici.

S druge strane, komšije D. R. sumnjaju u cijelu priču djevojčice, ali, kako kažu, ne mogu da tvrde da znaju šta se dešava u njegova četiri zida.

– Ta djevojčica je bila napuštena i često je šetala ulicom prljava i sama. D. R. je dobar čovjek i nikoga ne bi vratio s praga svoje kuće. Tom djetetu je htio da pomogne, davao joj je novac, hranio je i odjeću joj je dao da ima šta da obuče. Njegova su vrata uvijek bila otvorena i sumnjam da je bilo koga, pa i nju držao zaključanu. S druge strane ne znam… Ko može da zna šta se dešava kod njega u kući – iskrena je komšinica D. R., koja ga, kako kaže, poznaje više od 40 godina.

Uhapšen na Uskrs

Prema njenim riječima, djevojčica je problematična.

– Komšije pričaju da je upadala u kuće i krala stvari. Govorila sam D. R. da je ne pušta u kuću i da će mu samo napraviti problem, ali nije htio slušati – kaže sagovornica ”Kurira” i dodaje da je D. R. u pritvoru od Uskrsa i da nije imala prilike da razgovara s njim.

Djed djevojčice o uhapšenom

Savo J., djed, navodno, zlostavljane djevojčice, kaže da je dijete svojeglavo i da joj vjeruje, ali i ne vjeruje.

– Taj čovjek joj je više puta davao hranu, novac i odjeću. Bio je dobar prema njoj. Ona tvrdi da ju je tjerao sve to da radi – kaže Savo J.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više