Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Monstrum Tarant koji je ubio 50 ljudi na Novom Zelandu žali na ugrožavanje prava u zatvoru

Australac Brenton Tarant (Tarrant), koji je osumnjičen da je u napadu na dvije džamije na Novom Zelandu početkom mjeseca ubio 50 ljudi, žalio se da se njegova prava krše u zatvoru, prenose lokalni mediji.

Izvor iz novozelandske Službe za zatvore rekao je da se Tarant žalio jer iz svoje ćelije u zatvoru u Ouklendu nema pristupa posjetiocima i telefonu prenosi Avaz

Iz Službe za zatvore Novog Zelanda saopćeno je da se s Tarantom postupa u skladu sa zakonom i međunarodnim obavezama.

– On trenutno nema pristup televiziji, radiju ili novinama, niti su mu odobrene posjete. Iz operativno-sigurnosnih razloga ne može biti saopćeno više informacija – ističu iz Službe.

Tarant je smješten u zatvor “Paremoremo” na Sjevernom otoku.

On će se pred sudom u Kristčurču pojaviti 5. aprila, ali će to, najvjerovatnije, učiniti putem videolinka. Tarant je odbio advokata navodeći da će se sam braniti pred sudom.

Policija još nije potvrdila hoće li se suočiti s optužbama za terorizam.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više