Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mustafa Alajmović prošle godine bio u “teškom zdravstvenom stanju”, a sada nalazi govore drugačije

Portal Crna Hronika nastavlja pratiti slučaj Mustafe Alajmovića iz Breze i optužbe građana za njegove prevare. Ovaj put analiziramo informaciju koja se društvenim mrežama, ali i portalima, proširila velikom brzinom 2019. godine.

Na portalu Klix.ba 02.02.2019. objavljen je članak sa naslovom “DOŽIVIO MOŽDANI UDAR: Mustafa Alajmović je pomagao supruzi i drugima, a sada je i njemu potrebna pomoć”. Na kraju članka su ostavljeni brojevi računa na koje su građani mogli uplatiti svoje donacije, jer su bili uvjereni da je Mustafina porodica u opasnosti i da se bori za egzistenciju. Međutim, informacije s kojima raspolažemo danas govore nešto sasvim drugačije.

Nakon što su građani po prvi put izašli u javnost sa raznim dokazima protiv Alajmovića, Mustafa i supruga Zehra su objavili svoju stranu priče. Uživo na Facebooku su snimali svoje medicinske nalaze i time dokazivali da su oboje teško bolesni. Na 32 minuti sljedećeg videa možete pogledati navedeno.

Tri nalaza, od svih prikazanih, jasno pokazuju u kakvom se zdravstvenom stanju nalazio Mustafa tog 02. februara 2019. godine, kada je navodno pretrpio treći moždani udar.

Tada je bio u jednoj privatnoj ordinaciji u kojoj je radio pretrage zbog stomačnih tegoba. Ljekar je posumnjao na infekciju sa Helicobacter pylori, a što je zapravo bakterija koja najčešće uzrokuje hronični gastritis. Upućen je na dalje pretrage i propisana mu je terapija. Dakle, ni traga sumnje niti navođenja tegoba koje bi uputile na “moždani udar”.

Par dana prije je radio i snimanje vrata magnetnom rezonancom, također u privatnoj poliklinici. Opis nalaza nije upućivao ni na kakve patološke procese.

Jedini nalaz iz domena neuroloških smetnji potiče iz 2017. godine u kojem se navode simptomi epilepsije. Međutim, ni taj nalaz nije dao konkretnu dijagnozu, uprkos obavljenim dijagnostičkim procedurama.

Ono što šokira, nakon opisivanja navedenih nalaza, jeste proizvoljno tumačenje Alajmovića o tadašnjem Mustafinom zdravstvenom stanju. U istom članku portala Klix.ba stoji:

“Alajmoviću je moždani udar onesposobio govor, a u bolnici su mu ustanovljene brojne druge poteškoće. ‘Pregledom su otkrivene nateknute žlijezde na vratu koje mu zatvaraju jednjak, helikobakterije od koje mu otiče jetra, a stanje mu je iz dana u dan sve lošije’, stoji u saopćenju na javnost na njegovom Facebooku.”

S obzirom da Mustafa i u intervjuu za portal Crna Hronika nije dostavio više nalaza iz ovog perioda i nije objašnjavao svoje zdravstveno stanje, zaključujemo da je građanstvo s pravom uznemireno burom koja se digla oko Alajmovića.

Uskoro objavljujemo i nove analize koje se tiču porodice Alajmović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više