Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Na snazi već od danas: UKC Tuzla promijenio režim posjeta pacijentima

Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, izmijenio režim posjeta. Vrijeme dozvoljeno za posjete bolesnicima hospitaliziranim na UKC-u od danas je skraćeno.

Po novom režimu posjete će biti dozvoljene utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom u vremenskom periodu od 16 do 18 sati, a u jedinicama visokog rizika na period od 16 do 17 sati” – navode u UKC-u Tuzla, prenosi “Faktor“.

Inače, u normalnim uslovima posjete bolesnicima dozvoljene su svakim radnim danom od 15 do 17 sati te vikendom u periodu od 13 do 17 sati.

U UKC-u navode da je odluka donesena zbog “nepovoljne epidemiološke situacije u neposrednom okruženju, a vezane za epidemijsku pojavu morbila, kao i trenutnu sezonu gripe i nedovoljno dostignut broj obaveznih vakcinacija prema Programu obavezne imunizacije”.

Zbog svega navedenog vrijeme posjeta se skraćuje u cilju smanjenja rizika oboljevanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više