Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

NAKON 6 DANA GLADOVANJA ZAVRŠIO U BOLNICI! “Ne mogu da jedem, kada znam da djeca nemaju”

Nenad Dimitrijević (33) iz Ritopeka u opštini Grocka u Srbiji zbog nemaštine nije jeo šest dana i završio je na VMA

U porodičnoj kući živi sa suprugom, majkom i dva sina, a otac mu je preminuo prije tri mjeseca. Pored velike nemaštine, ova porodica se grije na struju, jer je put do kuće nepristupačan i teško je dovući drva.

Struju su mu nedavno isključili, ali su se dobre komšije dogovorile i platile Nenadu i njegovoj porodici račun. Komšije ga hvale, vjeruju da će svima koji mu pomognu u ovoj teškoj finansijskoj situaciji, vratiti radom, ako već ne može novcem:

“Nenad radi kao moler, dobar je čovjek i moj prvi komšija. Taj dan kad su ga odvezli na VMA, ljudi se krstili kako je izdržao, samo što mu se crijeva nisu zavezala. Primio je 5-6 infuzija i na svoju inicijativu otišao kući”, priča njegov prvi komšija.

Nenad i supruga su trenutno oboje nezaposleni, imaju dva sina (stariji 3, 5 godine i mlađi godinu i po). Ne žele novac, već samo namirnice:

“Ne treba mi novac, šta će mi, novac samo kvari ljude. meni i mojoj porodici samo hrana treba i namirnice da preživimo. Danima ne jedem zbog njih, sve kažem “Nema veze, sutra ću ja jesti, nek ima njima” i tako sam završio na VMA. Ja ni ne mogu da jedem kad znam da oni nemaju. Tako sam i otišao već prvo veče iz bolnice. Jeste meni tamo bilo lijepo, toplo, oni meni daju hranu, ali kada znam da su mi djeca gladna, ne mogu ništa da pojedem”, kaže Nenad za “Telegraf”


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više