Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nakon prelaska granice s BiH: Hrvatska policija pucala na migrante, ranjeno dvoje djece

Sinoć oko 22 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske stanice Donji Srb.

Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka, za koji se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi, piše “eZadar.hr“.

Vozač kombija nije se zaustavio, već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz vatrenog oružja. Policija je pucala nakon što se nije zaustavio na dva punkta.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s povredama od vatrenog oružja i više njih s povredama od opasne vožnje. Migranti su iz Afganistana i Iraka.

– Povrijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici – istaknuo je Elis Žodan, portparol PU zadarske.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više