Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Napadači pobjegli: Sarajlija pretučen metalnim šipkama jer je pokušao zaustaviti….

Hajrudin Zulfić iz Sarajeva pretučen je jutros na tramvajskoj stanici na Pofalićima, nedaleko od Elektrotehničke škole u Sarajevu, dok je pokušavao odbraniti jednog mladića od dvojice nasilnika.

Kako nam je Zulfić ispričao, incident se dogodio nešto prije osam sati, kada su dvojica mladića, prema njegovoj procjeni srednjoškolaca, prepriječili ulaz u tramvaj trećem, te mu s vrata otrgnuli šal, piše “Faktor“.

“Momak, koji je imao šal sa obilježjima nekog kluba, pokušao je ući u tramvaj, a ta dvojica su mu izlazeći iz tramvaja oteli šal. Ja sam im normalno, bez ikakve tenzije, rekao da momku vrate njegove stvari, na šta su oni prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuli na mene” – kazao je naš naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, nasilnici su potom izvadili metalne palice i nekoliko puta ga njima udarili u ruku kojom se branio. Kako rukom više nije mogao izbjeći udarce, počeli su ga udarati po glavi i licu.

“Nakon toga su krenuli trčati i pobjegli su između zgrada. Sve to sam prijavio policiji i napravljen je zapisnik. Pomoć mi je pružena u Hitnoj pomoći, a kasnije i u Općoj bolnici. Ne znam ko su napadači, ni taj momak, prvi put sam ih vidio. U vrijeme incidenta stanica je bila puna ljudi. Ovo me neće pokolebati da sugrađanima pomognem ako neko krene otimati njihove stvari pred mojim očima i drugima želim reći da to u ovom gradu ne smijemo nikome dopustiti” – kazao je Zulfić.

U MUP-u Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da je jutros oko 8 sati pretučen mladić u ulici Zmaja od Bosne.

“Dobili smo dojavu da su nepoznate osobe napale 21-godišnjeg Z. H. iz Sarajeva. On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Intenzivno radimo na identifikaciji i pronalasku počinilaca” – kazali su nam iz policije.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više