Senad Šabić kaže da su obaviješteni da Vlada FBiH zasjeda u Mostaru, ali da će čekati premijera Novalića jer do sada što je obećao radnicima Krivaje, to je i ispunio.

Nisvet Muhić i Senad Šabić

– Sada očekujemo od premijera Novalića da ispuni obećanja sa prošlog sastanka sa radnicima Krivaje. Mi se nadamo da Vlada FBiH može riješiti naš problem i zato smo ovdje i došli. Naš problem sa uvezivanjem radnog staža traje od 2003. godine i mnogi radnici Krivaje ne mogu u zasluženu penziju. Radi se oko 500 do 600 radnika. Kada je u pitanju firma Mobel, tu povezivanje radnog staža očekuje oko 40 ljudi – kaže Šabić.

Ostavljeni smo na milost i nemilost ortačkoj grupi Krivaja Mobel, kaže Nisvet Muhić i dodaje:

– Mogu reći da se radi o kriminalcima, koji su postali vlasnici Krivaje Mobl, a nisu ništa uložili. Imamo dokaz da Razvojnoj banci FBiH nisu uplatili sedam miliona maraka, a iz Općine Zavidovići dobili su napismeno da mogu preuzeti Krivaju. Neka nam uplate radni staž, a oni neka rade s Krivajom šta hoće jer radnici umiru i ne dočekaju svoju penziju – poručuje Nisvet Muhić, radnik Krivaje Mobl.

Radnicima Krivaje godinama se obećava da će biti riješeni problemi u vezi s doprinosima za one koji su stekli uvjete za penziju i za više od 350 njih koji su na birou piše Faktor.