Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ne ponovilo se! Pretužna godišnjica tragedije u BiH: Slavila se pobjeda reprezentacije Hrvatske, a sve se završilo dvostrukim ubistvom

Svako veliko sportsko takmičenje na poseban se način reflektuje na Bosnu i Hercegovinu, pogotovo ukoliko na njemu učestvuju reprezentacije susjednih nam zemalja.

U prošlosti su se često proslave pobjeda i velikih sportskih ostvarenja završavale incidentima, nažalost i tragedijama.

Prije tačno 20 godina, na dan kada je fudbalska reprezentacija Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj savladala Njemačku, i tako se plasirala u polufinale Mundijala, za vrijeme proslave i pucnjave iz zapadnog dijela grada u Mostaru je ubijena 25-godišnja Emina Ćatić, a teško ranjen 67-godišnji Husejin Đelilović, koji je od posljedica teško ranjavanja preminuo 22. jula 1998. godine.

Tada je pretjerana i nekontrolisana proslava odnijela dva života, života koja ne može nadoknaditi nijedan sportski uspjeh ili rezultat, ma ko da ga napravi.

Podsjetimo, četvrtog oktobra 2009. godine, navijač fudbalskog kluba Sarajevo, Vedran Puljić je ubijen iz vatrenog oružja, u neredima prije utakmice Široki Brijeg – Sarajevo, prenosi “BHDijaspora”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više