Fresh Press portal
Početna » Blog » Nezavisni odbor: Osam prijava za novog direktora FUP-a
BIH Vijesti

Nezavisni odbor: Osam prijava za novog direktora FUP-a

fup-2019-700x402
Nezavisni odbor Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici je konstatirao da su na konkursu za direktora Federalne uprave policije blagovremeno stigle i potpune prijave osam kandidata: Zorana Čegara, Ivice Bošnjaka, Ensada Kormana, Zorana Galića, Mustafe Hujdurovića, Milana Galića, Ljubana Frljića i Roberta Perića.

Nezavisni odbor će što prije zatražiti od relevantnih institucija određene dokaze odnosno podatke o kandidatima kako bi mogao održati narednu sjednicu te nakon završenih procedura, kandidatsku listu uputiti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je novinarima nakon današnjeg zasjedanja predsjednik Odbora Sead Bardak.

Ranije su već razmotrene prijave za zamjenika direktora Federalne uprave policije te je Vladi dostavljena lista s imenima Himze Selimovića, Ensada Kormana i Zorana Čegara, rekao je također predsjednik Nezavisnog odbora.

On je novinarima kazao još da to tijelo dosad nije dobilo službenu informaciju o prestanku radnog odnosa dosadašnjem direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču.

Nezavisni odbor Parlamenta FBiH je tijelo koje vrši parlamentarni nadzor nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i Federalne uprave policije. Današnja sjednica je bila deveta po redu i održana je iza zatvorenih vrata.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

FUP pretresa prostorije općine Velika Kladuša: Fikret Abdić pod istragom

E.H

Nije trebalo predavati potvrdu o nekažnjavaju? Poništen konkurs: Osuđivana osoba ne može raditi u UKC-u

E.H

Federalna policija podnijela pet prijava zbog širenja panike na internetu

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više