Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nezavisni odbor: Osam prijava za novog direktora FUP-a

Nezavisni odbor Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici je konstatirao da su na konkursu za direktora Federalne uprave policije blagovremeno stigle i potpune prijave osam kandidata: Zorana Čegara, Ivice Bošnjaka, Ensada Kormana, Zorana Galića, Mustafe Hujdurovića, Milana Galića, Ljubana Frljića i Roberta Perića.

Nezavisni odbor će što prije zatražiti od relevantnih institucija određene dokaze odnosno podatke o kandidatima kako bi mogao održati narednu sjednicu te nakon završenih procedura, kandidatsku listu uputiti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je novinarima nakon današnjeg zasjedanja predsjednik Odbora Sead Bardak.

Ranije su već razmotrene prijave za zamjenika direktora Federalne uprave policije te je Vladi dostavljena lista s imenima Himze Selimovića, Ensada Kormana i Zorana Čegara, rekao je također predsjednik Nezavisnog odbora.

On je novinarima kazao još da to tijelo dosad nije dobilo službenu informaciju o prestanku radnog odnosa dosadašnjem direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču.

Nezavisni odbor Parlamenta FBiH je tijelo koje vrši parlamentarni nadzor nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i Federalne uprave policije. Današnja sjednica je bila deveta po redu i održana je iza zatvorenih vrata.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više