BIH Vijesti

Nikada ni jedan vozač iz BiH nije odbio nabaviti lijek za bolesno dijete

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Bosanska Gradiška organizovalo je povodom Međunarodnog dana vozača ručak za oko hiljadu vozača na Carinskom terminalu Čatrnja u ovom gradu.

Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, rekao je da su na taj način željeli zahvaliti svim vozačima koji su od marta prošle godine i zatvaranja granica zbog pandemije koronavirusa uradili mnogo za bolesnu djecu i odrasle osobe.

Jedina mogućnost

– Vozači su bili jedina mogućnost za dostavljanje lijekova koji su bili od životnog značaja za našu djecu sa smetnjama u razvoju, a nije ih bilo moguće nabaviti. Uz pomoć vozača iz cijele BiH dobili smo više od 1.400 lijekova i 4.000 diazepam klizmi. Vozači su spasili našu djecu i mi želimo da im se zahvalimo. Neka čuje javnost da nas nikada ni jedan vozač nije odbio kada su u pitanju nabavke lijekova – poručio je Šinik.

Vozači su sa velikom radošću prihvatili gest udruženja,odnosno roditelja bolesne djece. Okupili su se u velikom broju i okrijepili uz topla jela sa roštilja.

Nije mi nikad bilo teško nabaviti lijek za djecu jer u široj porodici imam takav slučaj. Veliko hvala gospodinu Šiniku na požrtvovanju. I on je naš kolega pa se još bolje razumijemo. Uvijek ćemo pomoći ljudima u nevolji – rekao je Amir iz Gračanice.

Drugi humani poduhvat

Akciju Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima pomoglo je nekoliko ustanova, preduzeća i pojedinaca iz Bosanske Gradiške. Ovo je drugi humani poduhvat Dragoslava Šinika posljednjih dana . Nedavno je organizovao besplatnu podjelu specijalnih paketa sa hranom , lijekovima i novoogdišnjim paketićima za pedeset mališana širom Bosne I Hercegovine. Najavio je i nove akcije koje se održavaju pod sloganom “Svi smo mi dio vas”!

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajte Prihvatam Pročitaj više

bitcoin haberleri uşak escort ilbet yabancı dizi izle