Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ništa od ugovora za vakcine danas, novi rok 48 sati!

Ugovori s dobavljačima za nabavku vakcina za Federaciju BiH, MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup  danas, kako saznajemo, neće biti potpisani.

Potvrdio je to u kratkoj izjavi za „Avaz“ i Mensur Mušija, vlasnik MGM Farm Kakanj.

– Zbog veoma velikog pritiska javnosti, a naročito medija, zatražili smo dodatnih 48 sati za potpisivanje ugovora. Ne želimo napraviti grešku koja bi mogla ugroziti bilo čiji rad i ikoga dovesti u nezgodnu situaciju – kazao nam je Mušija, zamolivši za razumijevanje cjelokupne situacije.

Iz “KrajinaGroup” su nam kazali da će se danas oglasiti saopćenjem za javnost u kojem će objasniti novonastalu situaciju.

Inače, zbog situacije u vezi sa ugovorima o nabavci vakcina koji s dobavljačima MGM Farm Kakanj i Krajina Group nisu potpisani do 10 sati, roka kojeg je direktoru Zavoda za javno zdravstvo FBiH dala Federalna vlada na čelu s premijerom Fadilom Novalićem danas bi u Sarajevu trebalo biti održano niz sastanaka, između ostalog, ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina ili ovlaštenim zastupnicima o provedenim pregovorima.

Kako smo saznali iz HDZ-a BiH, čiji je dr. Pehar kadar, oni će predložiti da se u ovoj priči, praktično zaobiđe Zavod za javno zdravstvo FBiH i da cjelokupnu odgovornost preuzme ad hock tim.

Dr. Pehar, podsjetimo, kao čelnik Zavoda je odbio potpisati ugovore, jer, kompanije u petak, kako se to iznosilo, nisu bile  dostavile valjanu dokumentaciju. U subotu su iz Zavoda ustvrdili da im do datog roka tog dana, do 11 sati nije dostavljena tražena dokumentacija.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više