Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Njemačka policija nudi 7.000 eura za informacije od državljaninu BiH

Njemačka policija i tužiteljstvo Düsseldorfa identifikovala je bh. državljanina Dragana Spajića kao jednog od izvršitelja zločina koji se dogodio prošle godine u Mandenu

U noći sa 24. na 25. novembra prošle godine pri pljački kuće desio se pokušaj dvostrukog ubistva kada je stari bračni par pronađen vezan i pretučen.

Više provalnika, među kojima je bio i Spajić, 84-godišnje supružnike svezao je i mučio kako bi im odali šifru kućnog sefa sa novcem.

Provalnici su tom priliko odnijeli veću svotu novca, nakit, te dva vrijedna ručna sata od kojih jedan vrijedi 1.500 eura.

Nesretni starci su pronađeni tek 20 sati kasnije, kada su komšije alarmirale policiju.

Tek nakon pet mjeseci policija u Hagenu je identifikovala jednog od provalnika i kako javljaju njemački mediji, radi se o spomenutom Spajiću starosti između 33 i 35 godina koji je ranije koristio dokumente na ime Martin Savić.

Njemačka policija je objavila njegovu fotografiju, a sumnja se da su i ostali provalnici porijeklom iz BiH. Za informacije koje bi dovele do hvatanja Spajića ponuđeno je 7.000 eura.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više