Fresh Press portal
Početna » Blog » Novi skandal Gordane Tadić: U službenim dokumentima Tužiteljstva BiH Neum se tretira kao inozemstvo?!
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Novi skandal Gordane Tadić: U službenim dokumentima Tužiteljstva BiH Neum se tretira kao inozemstvo?!

Tadić

Gordana Tadić, Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u svojoj skromnoj profesionalnoj biografiji koju je, pored ostalog, dostavila i Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH koje ju je izabralo na tu dužnost, najviše prostora je posvetila brojnim seminarima, okruglim stolovima, stručnim konferencijama, u zemlji i inozemstvu, kojima je prisustvovala

“Učestvovala je na brojnim međunarodnim konferencijama, od kojih između ostalih treba istaći…”, napisala je za sebe Tadićka. Ona je “između ostalog istakla” da je nazočila “promociji knjige “Procesuiranje ratnih zločina seksualnog nasilja u sukobima” čiji su autori glavni tužilac pri MKSS Serge Brammertz i zamjenica tužioca Michelle Jarvis”.

Kako je prošle nedjelje otkrio portal “Žurnal”, Gordana Tadić na brojnim putovanjima izvan Bosne i Hercegovine koristi putovnicu Republike Hrvatske. To se desilo i tokom njenog putovanja u Neum, sredinom prošlog mjeseca, o kojem je Tužiteljstvo BiH izvijestilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Hrvatskom putovnicom se koristi i Tadićkin službeni vozač Tomislav Štrbac, piše “Slobofna Bosna“.

Gordana Tadić je u Neumu boravila i “sa nekim datumom jula” pa je 7. ovog mjeseca bila smještena u hotelu “Jadran”, što je poreske obveznike koštalo 263.57 KM. U podacima koje je Tužiteljstvo BiH objavilo u tzv. “Predmetu ugovora” navedeno je da je “Naziv predmeta ugovora”: “SMJEŠTAJ U INOZEMSTVU”. Da nije riječ o zabuni, nehotičnoj pogrešci, potvrđuje i to da se Neum kao “inozemstvo” od strane Tužiteljstva BiH pominje i u još nekim dokumentima kojima se ugovara smješaj Glavne tužiteljice Tadić i njenih suradnika. Neum je u tim “papirima” tretiran na isti način kao, recimo, Zagreb, u čijim su hotelima (“Zagreb” i “Sheraton”) ovog mjeseca odsjedali uposlenici Tužiteljstva BiH.

Putovati sa hrvatskom putovnicom u hrvatskom džepu u hrvatski Neum bio je nedosanjani san svih istaknutih planera i aktera, Udruženog zločinačkog poduhvata, u Tužiteljstvu u Haagu poznatog kao “Herceg-Bosna”, od Franje Tuđmana i Gojka Šuška, pa do pravomoćno presuđene “hrvatske šestorke”. Samo je, međutim, Gordana Tadić, šefica Tužiteljstva BiH, doživjela ostvarenje tog “tisućljetnog hrvatskog sna”, bez ispaljenog metka i dana zatvora!

Povezani članci

Hrvatska od BiH traži Neum na zajam kako bi izvukla sezonu

E.H

Potvrđeno za: Bh. državljani mogu putovati kroz Hrvatsku do Neuma

DK

Haos na Svitavi, svi požurili u jedini bh. grad na moru!

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više