Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Novinar Avaza: “Novalić više ne može voditi Vladu Federacije BiH”

O aktuelnim temama, kao što je afera “Respiratori“ i ostavka ministra Radončića, raspravljalo se u emisiji “Iz prve ruke“ mostarske Televizije “Herceg Bosne“.

Uz lidera HDZ-a 1990 Iliju Cvitanovića, sudjelovao je i jedan od ključnih komentatora „Dnevnog avaza“, Fadil Mandal. Na izravno pitanje voditelja može li aktuelni federalni premijer, Fadil Novalić, nakon izrečenih mjera zabrane voditi Vladu Federacije BiH, Mandal je odgovorio odrečno.

Advokatica Fadila Novalića, Vasvija Vidović, izjavila je jučer da aktuelni premijer može nastaviti voditi sjednicu Vlade.

Kada su u pitanju svjedoci, nije donesena mjera zabrane obavljanja dužnosti i donesena je mjera zabrane sastajanja i kontaktiranja u vezi sa samim predmetom – izjavila je Vidović.

To u praksi znači da će premijer Novalić moći kontaktirati i sastajati se sa njegovom zamjenicom i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević, koja je svjedok u ovom predmetu.

On normalno može obnašati svoju funkciju” – dodala je Vidović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više