Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Objavljen preliminarni spisak kandidata za volonterski staž u TK

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je na web stranici Vlade TK Prijedlog liste branitelja i članova njihove porodice kojima se u budžetu osiguravaju sredstva za obavljanje volonterskog staža kao i Listu branitelja i članova njihovih porodica čiji se zahtjevi za obavljanje volonterskog staža odbijaju kao neosnovani i nekompletni

Konačna lista kandidata za obavljanje volonterskog staža trebala bi biti objavljena najkasnije do 4. jula budući da, prema odredbama člana 15.

Odluke o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupka za obavljanje pripravničkog i volonterskog staža branilaca i članova njihovih porodica, nezadovoljni kandidati mogu podnijeti prigovor na prijedlog liste u roku od osam dana od dana objavljivanja.

Nakon toga Ministarstvo će raspisati javni poziv za poslodavce kod kojih bi rangirani kandidati mogli obaviti volonterski staž, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje Vlade Tuzlanskog kantona.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više