Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

OBUSTAVLJENA ISTRAGA O SEKS-AFERI NA PRAVNOM FAKULTETU U BIHAĆU: Tužiteljstvo tvrdi da nema dokaza protiv profesora Trnavcija, odbačene snimke studentica

Protiv mene stoji obrazovna mafija, vjerovatno iz straha da bih im mogao ugroziti pozicije, ustvrdio je Trnavci i potom direktno optužio menadžment Pravnog fakulteta u Bihaću da je nagovorio studenticu E. P. da ga prijavi.

Profesor Genc Trnavci održao je jučer pres-konferenciju u amfiteatru Pravnog fakulteta u Bihaću povodom Naredbe o obustavi istrage Kantonalnog tužilaštva u Bihaću. Protiv Trnavcija je vođena istraga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo bludne radnje sa studenticom P. E. koja je prijavu i podnijela.

Podsjećamo, prije dva mjeseca televizijske kuće iz BiH i Hrvatske emitovale su audiosnimak u kojem studentica raspravlja sa profesorom Trnavcijem oko nepropisnih dešavanja, a taj snimak kojeg je ona sačinila mobitelom odbačen je tokom istrage, jer je sam čin neautorizovanog snimanja krivično djelo.

– Istraga se obustavlja zbog toga što nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje je prijavljen, a niti neko drugo krivično djelo, navedeno je u Naredbi iz ureda glavne tužiteljice Fadile Amidžić.

Ovako je završena i treća prijava za isto krivično djelo u karijeri profesora Trnavcija, a jedna bivša studentica koja ga je za isto optuživala danas je tužiteljica.

Trnavci je pak iskoristio priliku da na konferenciji zahvali Tužilaštvu što je “postupilo profesionalno u situaciji kada je jedna od njihovih tužiteljica vršila nevjerovatan pritisak uz svesrdnu podršku pojedinih medija!”.

Profesor Trnavci je novinarima rekao da je žrtva zavjere kolega sa fakulteta jer je u momentu izbijanja afere bio kandidat za dekana.

– Protiv mene stoji obrazovna mafija, vjerovatno iz straha da bih im mogao ugroziti pozicije, ustvrdio je Trnavci i potom direktno optužio menadžment Pravnog fakulteta u Bihaću da je nagovorio studenticu E. P. da ga prijavi.

– Moja pravosudna borba protiv aktera koji su učestvovali u ovoj harangi nije završena, jer će se nastaviti krivičnim prijavama, prijavama Uredu disciplinskog tužioca pri VSTV-u i građanskim sudskim postupcima, od kojih ovaj put neću odustati, kazao je profesor Trnavci na pres-konferenciji.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više