Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Od 1. aprila stižu bolji dani za boračku populaciju u TK

Pred poslanicima u Skupštini TK se danas našao Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica koji je prihvaćen jednoglasno.

Njime bi trebao biti riješen i problem ostvarivanja egzistencijalne naknade za borce mlađe od 57 godina starosti čija isplata je u nadležnosti kantonalnih ministarstava za boračka pitanja.

U Budžetu TK je za ove namjene predviđeno 5,5, miliona KM. Pored toga Ministarstvo je unutrašnjom preraspodjelom obezbijedilo dodatnih 500.000 KM kako bi realizovali pravo na egszistencijalnu naknadu na koju u našem kantonu ima pravo oko 7.500 boraca”, izjavio je Amir Kulaglić, ministar za boračka pitanja TK.

Borci mlađi od 57 godina bi pravo na egzistencijalnu naknadu u TK trebali početi ostvarivati od 1. aprila 2020. godine.

Povezani članci

Testirani zaposlenici UKC-a Tuzla nisu pozitivni na koronavirus

E.H

30 osoba zaraženo korona virusom u TK

E.H

Prvi potvrđeni slučajevi testiranih na koronavirus i u Tuzlanskom kantonu

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više