Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Od danas besplatni pregledi kod privatnih ljekara

Od danas pacijenti u Kantonu Sarajevo, zbog štrajka zdravstvenih radnika, usluge laboratorijske dignostike moći ostvariti u svim privatnim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijama u KS, a Zavod zdravstvenog osiguranja će im refundirati troškove.

Usluge laboratorijske dijagnostike se mogu dobiti na osnovu uputnice izabranog ljekara porodične medicine, a utrošena sredstva za uslugu osiguranici će moći refundirati podnošenjem zahtjeva Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, čiji je obavezan prilog original račun privatne zdravstvene ustanove, koja je uslugu pružila i uputnica ljekara porodične medicine” – napisano je u saopćenju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Odluka o ovome donesena je unutar Vlade Kantona Sarajevo, a Ministarstvo zdravstva KS-a će izdati potrebne upute Zavodu zdravstvenog osiguranja, piše “Avaz“.

S druge strane Edo Selimić, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo kazao je da je ovaj potez jednostavno jedan vid pritiska.

Klasičan vid specijalnog rata. Doktori ne štrajkuju, doktori su tu. Nevjerovatno kako se jadno i nisko ponašaju. Ovo je samo jedna kontra nama, ovo oni neće realizirati. Sada će svi i ko ne vadi, vaditi nalaze. Sada je sve hitno, sada svi pišu uputnice da su hitne” – kazao je Selmić.

Povezani članci

Nema oboljelih u KS, ali za jedan dan ostalo 200 ljudi bez posla, sada je taj broj 5.931

E.H

Vlada KS isplatila dio plata za 7.000 radnika kojima je zabranjen rad

E.H

Gospodin Čedomir Jovanović proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više