Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Od danas ograničavanje kretanja za područje cijele FBiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je juče naredbu kojom se ograničava kretanja na cijeloj teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine od 21 sat do 5 sati ujutru. Naredba stupa na snagu danas 24. marta.

Donesena je i odluka kojom se broj ljudi u otvorenom i zatvorenom prostoru smanjuje na sa 30 na 20. Ova mjera važi i za ugostiteljske objekte u kantonima u kojima je njihov rad dozvoljen, s naglaskom da je dozvoljena upotreba samo sjedećih mjesta s već ranije propisanim mjerama o distanci, nošenju maske i drugom.

Pozorištima i kinima dopušta se održavanje predstava i projekcija kojima može prisustvovati maksimalno 70 osoba, uz poštivanje epidemioloških preporuka.

Kantonalnim kriznim štabovima nalaže se da donesu strožije mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom u njihovim kantonima.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više