Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Odlična prilika da proizvođači direktno prodaju voće kupcima

Na malom gradskom trgu u Prijedoru jučer je počela sedmodnevna izložbeno-prodajna manifestacija “Dani jagoda” na kojoj učestvuje deset uzgajivača s područja prijedorske regije, prenosi “Avaz“.

Bez nakupaca

Ilinka Macura, predsjednica Skupštine Udruženja voćara Prijedor, koje je i organiziralo “Dane jagoda”, kaže da je ovo odlična prilika da se bez nakupaca proizvod direktno proda kupcu.

– Sve ove jagode koje su danas izložene na trgu su svježe, jutros ubrane, mada je interes kupaca, moguće i zbog vremena, kiše, nešto manji. Neki, doduše, i ne znaju da je manifestacija otvorena pa ih pozivam da dođu i vide šta nudimo – kazala je Macura.

Dodaje da je ponuda, bar kada je riječ o broju proizvođača, slična onoj u proteklim godinama.

Tatjana Marić, šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede u Gradskoj upravi, rekla je da se na području Prijedora proizvodnjom jagodičastog voća bavi oko 60 proizvođača.

Organizirano predavanje

Tokom manifestacije za proizvođače će biti organizirano i predavanje o temi “Problemi i rješenja u proizvodnji jagodičastog voća”. Kilogram jagoda na trgu je jučer koštao tri marke

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više