Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Određen pritvor Ameru Smajloviću, koji je kuhinjskim nožem ubo Aldina Džaltura

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva i danas odredio jednomjesečni pritvor Ameru Smajloviću, osumnjičenom za pokušaj ubistva Aldina Džaltura, potvrđeno nam je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Amer Smajlović s Ilidže uhapšen je u nedjelju nakon tuče u sarajevskom naselju Butmir, gdje je nožem uboden Aldin Džaltur.

Tuča se dogodila u subotu oko 23 sata u ulici Bajrama Hasanovića. Džaltur je tom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu, opasnu po život. Policija je nekoliko sati poslije, u nedjelju, uhapsila Smajlovića i Admira Cucka, koji je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Smajlović je u policiji ispričao da su ga te noći u više navrata napadali Džaltur i Cucak te da im je on na kraju zaprijetio kuhinjskim nožem, koji mu je ostao u Golfu nakon proslave Prvog maja.

U tuči koja je izbila, Smajlović je Džaltura nožem ubo u grudi. Kazao je da nije namjerno povrijedio Džaltura, ali da se morao braniti kad je napadnut. Policija ga je pronašla kod kuće, gdje je, nakon tuče, otišao i legao da spava.

IZVOR: Avaz.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više