Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Oglasio se ambasador BiH u Njemačkoj o napadu u Munsteru

Ambasador BiH u Njemačkoj Željko Janjetović rekao je da za sada nema informaciju da su državljani BiH među stradalima i povrijeđenima u napadu u njemačkom gradu Munsteru.

Nepoznati vozač je danas u poslijepodnevnim satima kombijem uletio u baštu restorana i ubio najmanje troje ljudi, a tridesetak povrijedio.

Janjetović je istakao da je još rano govoriti da je to konačna informacija, ali da je najbitnije da je diplomatsko-konzularno predstavništvo u Frankfurtu u direktnom kontaktu sa lokalnom policijom u Munsteru.

“Otprilke za sat vremena naše predstavništvo će dobiti potpunu informaciju o imenima i kvalifikaciji ovog djela koje još nije potvrđeno kao terorističko, ali određene indicije govore da ide u tom pravcu”, rekao je Janjetović za Alternativnu televiziju.

On je naveo da prati situaciju i da će o konačnom izvještaju policije moći informisati za najmanje sat vremena.

N1

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više