Fresh Press portal
BIH Vijesti

Ogorčeni otac maskiran kao Spiderman protestuje u Sarajevu jer mu je zabranjeno da viđa dijete

Otac

Ogorčeni Sarajlija kojem je sudskom presudom zabranjeno viđanje djeteta izašao je danas pred Općinski sud u Sarajevu gdje protestuje, a tu namjerava ostati najmanje dvije sedmice, piše Klix.

Maskiran u odijelo Spidermana, ne želeći nam otkrivati svoje ime i prezime, poručio je da je za sve kriva predsjednica Suda Janja Jovanović koju namjerava prijaviti Visokom sudskom i tužilačkom vijeću.

Već odranije u važećoj sudskoj presudi mi je dozvoljeno da viđam dijete u skladu s Porodičnim zakonom Federacije BiH. Prijašnja sutkinja je prijetila kaznom kršenja ove dozvole o viđanju djeteta, ali sada tu novi sudija govori da neće primjenjivati sankcije. U ovoj situaciji zbog korone zatražena je promjena važeće sudske presude i time je meni onemogućeno pravo da viđam dijete”, ispričao nam je ogorčeni otac.

Osvrćući se na stanje pravosudnog sistema, Sarajlija ističe da Janja Jovanović “uopće ne radi svoj posao”.

Došla je tu preko veze, preko nacionalnog ključa i niko joj ništa ne može, pa kad ne bi ništa ni radila. I to nam je sudski sistem. Rekao sam joj kako treba paziti da joj se u grlu ne zaglavi taj hljeb koji zarađuje zahvaljujući građanima”, poručio je otac kojem se danas nije obratio niko iz Općinskog suda.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više