Fresh Press portal
Region Vijesti

Olujna pošast “progutala” sve pred sobom: Ljudi ostaše bez usjeva i krova nad glavom, povrijeđena i goveda

Oluja

Grad velične jajeta opsutošio je sjenička sela Bagačiće i Boguti (Srbija), a oko 30 domaćinstava ostalo je bukvalno bez krova nad glavom.

Pola sata padalo je neprestano, grad je bio kao dječija pesnica, lomio je sve pred sobom. Meni je sve uništeno, sav crijep na kući izlomljen, a štale i ambari puni su vode. Strahujemo od novih padavina koje su najavili, jer ne znamo šta će biti sa nama, ako se ovo od juče ponovi” – kazao je Mijajlo Zagrađanin iz sela Boguti.

Grad veličine kokošijeg jajeta odnio krovove kuća – RINA

Domaćinstvo osamdesetogodišnjeg Vujadina Rakonjca pretrpjelo je najveću štetu. Na krovu porodične kuće nije ostao ni jedan čitav crijep, uništena je sva letina, a ima i povrijeđenih goveda.

Po leđima krava vide se kočeti i uboji, a vimena su skroz pomodrela, ne daju da im se priđe, nekima su leđa skroz krvava” – kaže ovaj starina. Jučerašnji dan ne pamte ni najstariji mještani, a većina ga opisuje kao “kijametski”.

Spustilo se nebo na zemlju, bilo je još oluja i nevremena, ali nikad ovako. Uništeno je sve, kuće, štale, a stradala je i stoka” – Dragan Popović iz sela Bagačići.

Ovi sjenički gorštaci žive uglavnom od poljoprivrede, najzastuoljenije je stočarstvo, pa su oni posebno zabrinuti od čega će živjeti, jer su zalihe stočne hrane potpuno uništene, a ono što je posađeno grad je sravnio sa zemljom, piše “RINA”.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više