Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Opasni bajkeri će čuvati muslimane na Novom Zelandu tokom molitve

Bajkerska skupina “Mongrel Mob” obećala je podržati svoju muslimansku braću tako što će osigurati da se teroristički napadi poput onog u Kristčurču na Novom Zelandu više ne ponove, piše ”Mirror”.

Bajkeri namjeravaju čuvati muslimane tokom molitve nakon što je terorista prošle sedmice u Kristčurču ubio 50 osoba u dvije džamije.

Masakr je prenosio uživo putem Facebooka, a potom je uhapšen i već se pojavio na sudu, gdje je optužen za ubistvo.

Bajkeri su obećali da će čuvati “Jamia Masjid” džamiju u Hamiltonu na Novom Zelandu.

Podržavat ćemo i pomagati našu muslimansku braću i sestre koliko god nas budu trebali. Rečeno nam je da se naša braća i sestre plaše obavljati molitve, a mi smo odlučili biti dio sigurnosne mreže koja će im omogućiti da se mole u miru i bez straha” – izjavio je predsjednik bajkerske grupe Soni Fatu (Sonny Fatu).

Prema pisanju ”Mirrora”, grupa “Mongrel Mob” ima 30 ekipa na Novom Zelandu te je povezana s organiziranim kriminalom.

Predsjednik muslimanskog udruženja “Waikato” Asad Mohsin je kazao da na članove bajkerske skupina ne gleda kao na članove bande nego da ih cijeni kao ljudska bića, kao i činjenicu da poštuju vjernike, prenosi “Avaz“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više