Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

OPET PO NOVINARIMA: Osuda verbalnog napada na novinare FTV-a i BHT-a

Upravni odbor Samostalnog sindikata uposlenika Radio-televizije Federacije BiH upućuje najoštriji protest gradonačeniku Zenice Fuadu Kasumoviću zbog verbalnog napada na našu novinarku Gordanu Ristović-Muslija i novinara BHRT-a Haruna Bošnjaka.

“Upozoravamo Kasumovića da ne stvara atmosferu u kojoj se novinari pretvaraju u lake mete”, stoji u saopćenju.

Podsjećamo, Kasumović je napao novinare kada su u pauzi sjednice Gradskog vijeća zatražili njegov komentar o razlozima povlačenja Prijedloga budžeta sa dnevnog reda Gradskog vijeća. Uz uvrede ih je optužio da, kao i njihove medijske kuće, lobiraju za kladionice.

Društvo novinara BiH oštro osuđuje ponašanje gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića koji je verbalno napao novinarku Federalne televizije Gordanu Ristović-Muslija i novinara BHT1 Haruna Bošnjaka. Oni su u pauzi sjednice Gradskog vijeća zatražili njegov komentar o razlozima povlačenja Prijedloga budžeta s dnevnog reda Gradskog vijeća. Uz uvrede ih je optužio da, kao i njihove medijske kuće, lobiraju za kladionice.

I Upravni odbor Udruženja BH novinari osudio je ovaj verbalni napad. Takvo ponašanje je direktno kršenje prava na slobodan i dostojanstven rad novinara, te neprimjeren pokušaj miješanja u rad javnih servisa. S obzirom na to da se gradonačelnik Zenice voli predstavljati kao veliki demokrata, očekujemo da i njegovi postupci prema novinarima budu profesionalni, uljudni i demokrarski, stoji u saopćenju.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više