Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Otac bacio kćerku s krova, dok je masa navijala: “Baci, baci”

Južnoafrikanac je optužen za pokušaj ubistva nakon što je bacio svoju šestomjesečnu kćerku s vrha kolibe u ilegalnom dijelu grada da bi spriječio rušenje.

Muškarac (38) je ponio bebu na krov svog doma u znak protesta protiv buldožera koji su došli da ruše, u gradu Kvadvesi u Južnoj Africi.

Šest policajaca postrojilo se na zemlji ispod njega, dok se jedan popeo na krov da bi probao razgovarati s njim. Čovjek je držao bebu za nogu iznad provalije prije nego štu ju je bacio, prenosi “Blic“.

Kako piše “Daily Mail”, u pozadini su okupljeni građani skandirali: “Baci, baci!” Na fotografijama se vidi policajac na krovu koji pokušava zgrabiti oca prije nego što je bacio bebu. Nasreću, policajci na zemlji su je uhvatili i nije zadobila povrede. Otac je zatim uhapšen i optužen za pokušaj ubistva.

Drama se odigrala na krovu nelegalno izgrađene kolibe, a policija je trebala osiguravati tim za rušenje, dok je oko 150 ljudi protestiralo, bacalo kamenje i palilo gume. Kada je uspostavljen red, otac se popeo na krov s djetetom i tražio da se rušenje prekine.

Pregovarači nisu uspjeli da ga odvrate, policija je krenula u akciju spašavanja.

To je uradio da spriječi tim za rušenje da unište kolibu” – rekao je portparol policije.

Kako je istaknuo, beba je vraćena majci (35), a njihov slučaj ispituju socijalne službe.

Tim za rušenje zatim je nastavio s akcijom i uništio 90 građevina koje su ilegalno napravljene na ničijoj zemlji.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više