Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Otišao na posao, vratio se u kovčegu”: Mladi ljekar izgubio bitku sa koronom

Danas je na Topčiderskom groblju u Beogradu otkrivena nadgrobna ploča preminulom anesteziologu dr Nenadu Maksimoviću koji je četvrtog januara ove godine izgubio bitku sa korona virusom.

Mladi ljekar radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC “Dr Dragiša Mišović”. Za njim je ostala 88-godišnja baka koja je ranije pričala o tome kako ga je odgajala od 1.700 grama, koliko je imao na rođenju. Rodio se osam dana po pogibiji oca. Sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a unuka je odgajala sa svojim mužem, Nenadovim djedom, prenosi Telegraf.

Djed je preminuo tokom studija, a student medicine i njegova ostarjela baka nastavili su da guraju kroz život. Pričala nam je i kako se molila da ne upiše medicinu, jer se nadala da se što prije osamostali. Kada je ipak postao “vladar iz sijenke”, kako je doživljavao anesteziologe, deficitarne u zdravstvenom sistemu, ponosila se njegovim djelima.

Danas je na groblju bila da otkrije uklesanu fotografiju svoga prerano preminulog unuka. Sa stetoskopom oko vrata i u zelenoj uniformi blago se osmjehuje prisutnima sa slike.

FOTO: TVITER/SCREENSHOT
FOTO: TVITER/SCREENSHOT

Bakin život se potpuno promijenio. Kaže kako je ostala potpuno sama. Sjeti se komšija koji brinu o njoj, pa ih zahvalno spomene. Ipak, kaže kako i dalje u nevjerici čeka Nenada da se vrati s posla.

– Otišao na posao, vratio se u kovčegu – rekla nam je u kratkom razgovoru na groblju.

Kaže kako su sve njegove stvari ostale kako ih je on ostavio, njegov krevet. Kaže i kako čeka noć da legne i dan da ustane.

Oko nje omladina, kolege i prijatelji pokojnog doktora Maksimovića, svako sa osmijehom za Nenadovu baku.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više