Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Palo” je pola tone kokaina, slijede likvidacije u narkopodzemlju?

Nakon zapljene pošiljke od 574 kilograma kokaina, mogu se očekivati sukobi u kriminalnom podzemlju

Nakon zapljene 574 kg kokaina vrlo visoke čistoće u luci Ploče, čija je tržišna vrijednost preko 57 miliona eura, a koji je trebao završiti u BiH i Srbiji, mogu se očekivati sukobi u kriminalnom podzemlju, smatraju iskusni policajci.
Također je vrlo vjerovatno da je narkomafijašima koji su trebali preuzeti drogu dojavljeno da je kontejner sa kokainom bio pod 24-satnom prismotrom policije kako u Hrvatskoj, tako i u BiH.

Podsjetimo da je hrvatska policija prošlog ljeta uhapsila 50-godišnjeg Z. E, carinika luke Ploče koji je za novac propuštao kontejnere sa bananama i kokainom. Ostaje nepoznanica da li je i ovaj put krtica bila u hrvatskoj carini, policiji ili možda u redovima policije u BiH.

Podsjetimo, kokain dopremljen iz Južne Amerike je bio skriven duž cijelog dna kontejnera, u sendviču lima. Policija je došla do saznanja da je taj kontejner sa bananama naručila firma iz Tuzle. Špediter je kontejner dopremio u BiH, gdje su banane istovarene, te se naručilac robe požalio da fali jedna paleta sa bananama (koju su vjerovatno izbacili dileri kad su u kontejner sakrili drogu, kako težina kontejnera ne bi bila sumnjiva). Potom je kontejner vraćen u luku Ploče, gdje ga je danima nadzirala policija. Pošto niko nije dolazio po drogu, policija je zaplijenila kontejner i izvadila kokain.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više