Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Papreno: Iako ne bi smjele, autoškole samoinicijativno dižu cijene!

Halil Borovac iz Sarajeva ostao je zatečen kada je prije nekoliko dana otišao u Autoškolu „Maxline“ kako bi nastavio polaganje vozačkog ispita, koji je započeo još prije dvije godine. Iako je prvi put platio 850 maraka, što je bila puna cijena, u autoškoli su mu zatražili još 700 maraka, uz opravdanje da je došlo do poskupljenja.

 

Prijava inspekciji

 

Borovac je, međutim, znao da je poskupljenje samo najavljeno, ali ne i provedeno u praksi, pa je odlučio slučaj prijaviti inspekciji, jer smatra da ga pokušavaju prevariti.

 

– Prije dvije godine imali su akciju od 850 KM, u šta je bilo uračunato sve, i testovi i vožnja. Sada su mi tražili ljekarsko uvjerenje, a zatim i novu uplatu od 700 maraka – kaže Borovac.

 

Bila navala

 

Da nijedna autoškola nikako ne bi smjela uvoditi nove cijene prije odluke Vijeća ministara BiH, izričit je i Zdravo Ivić iz Asocijacije autoškola BiH.

 

– Odluka o izmjenama cijena još nije donesena, iako je bilo najavljeno da će do poskupljenja doći već od 1. januara. Čeka se Vijeće ministara BiH. Autoškole nipošto ne bi smjele samoinicijativno dizati cijene. A ako je neko već ranije platio svoje obaveze, to mu se mora priznati – smatra Ivić.

 

Dodao je da su u posljednje vrijeme mnoge autoškole iskoristile najavljeno podizanje cijena, pa su prije Nove godine masovno nudili akcijske popuste.

 

autoskola-akcija

 

– Bila je navala u mnogim autoškolama. Ljudi su požurili da se prijave i plate. Sada mnogi čekaju da uopće počnu polagati ispite – rekao je Ivić.

 

Hrvat: Istekao mu ugovor

 

Iako su dva dana odbijali odgovoriti, sinoć se našoj redakciji Avaza javila direktorica „Maxlinea“ Samira Hrvat, koja je kazala da će danas pokušati napraviti dogovor s Borovcem.

 

– Istekao mu je ugovor. Nismo dužni priznati mu uplaćena sredstva. Međutim, izaći ćemo mu ususret i ponuditi da doplati polaganje ispita – kazala je Hrvat.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

U Sarajevu se obustavlja polaganje vozačkih ispita!

A.R

Ko u BiH položi na “automatiku”, neće moći voziti automobil s ručnim mjenjačem

E.H

Zabrinjavajući rezultati polaganja vozačkog ispita: Obuka pojeftinila, kandidati sve lošiji

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više