Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Parlamentarci neće nadzor nad FMUP-om i FUP-om

Za su bili poslanici SDP-a, SBB-am, DF-a, BPS-a, HDZ-a 1990. Poslanici SDA su bili suzdržani ili protiv, HNS-HDZ BiH suzdržani, a SBiH-a protiv i suzdržani.

Predstavnički dom PFBiH danas nije podržao inicijativu federalnog poslanika SDP-a Nermina Nikšića da se uvede parlamentarni nadzor nad zakonitošću rada federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova i federalne Uprave policije.

Inicijatativu su podržala 44 poslanika, suzdržano ih je bilo 19, a osam protiv.

Za su bili poslanici SDP-a, SBB-am, DF-a, BPS-a, HDZ-a 1990. Poslanici SDA su bili suzdržani ili protiv, HNS-HDZ BiH suzdržani, a SBiH-a protiv i suzdržani.

Pojašnjavajući svoju inicijativu Nikšić je ukazao na to da već dvije godine ne postoji Nezavisni odbor kao što ne postoji ni Odbor za žalbe građana.

– Po mojim saznanjima svakodnevno u FBiH i FUP-u policijski službenici bez izuzetka idu u mirovinu, prekida ni se radni odnos, pa i gube status policijskog službenika pa onda odlaze u mirovinu. Međutim, izgleda da tu postoji jedan izuzetak kada se ovaj Zakon ne odnosi na određenog pojedinlca – direktora FUP-a, kazao je Nikšić između ostalog.

On je jasno naglasio da ovu inicijativu ne podnosi ni iz kakvih personalnih razloga.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više