Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pećanin: KCUS je postao Sebijina autonomna oblast (SAO) Klinički centar

Senad Pećanin, advokat i jedan od potpisnika krivične prijave protiv najviših funkcionera zbog ugrožavanja zdravlja stanovništva, u Pressingu je govorio o predmetu “Respiratori”.

Komentarisao je činjenicu da je danas na Sudu BiH direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović u svojstvu svjedoka rekla da se ne sjeća da li je o navaci respiratora razgovarala sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, ali da se sjeća da je o toj temi razgovarala sa frizerkom i komšijama.

“Predominantna karakteristika najvećih moćnika jeste cinizam. Zamislite sa kakvim cinizmom odgovara kad kaže da jeste sa frizerkom a nije sa premijerom, Svjedoci smo već godinama da je ona od Kliničkog centra napravila SAO Klinički centar (Sebijina autonomna oblast Klinički centar). Uživa u prepucavanju i onemogućuje kantonu zakonsku ulogu upravljanja Kliničkim centrom”, kazao je.

Osvrnuo se i na činjenicu da Vlada FBiH ni na jednoj sjednici od 22.12.2020. nije razmatrala nabavku vakcina.

“Na sjednicama 21. januara, 28. januara i 25. februara Vlada je usvajala i primala na znanje izvještaje o epidemiološkoj situaciji. Za to vrijeme vakcinacija u Srbiji i Hrvatskoj je naveliko u toku”, istakao je.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više