Fresh Press portal
BIH Vijesti

Pogledajte bahato ponašanje stanara zgrade na raskrsnici ulica Ložionička i Envera Šehovića

Neobičnu intervenciju imali su danas radnici preduzeća Park na Socijalnom i to čak tri službe, jer su morali uklanjanjati ćilime, posuđe, prostirke, odjeću i drugo sa stabala, pločnika, zelenih površina koje su stanari obližnje zgrade kroz prozore izbacili iz stana.

Naime, kako navode iz KJKP “Park”, stanari višespratne zgrade na raskrsnici ulica Ložionička i Envera Šehovića, kod taksi stajališta, izbacili su većinu pokućanstva kroz prozor stana direktno na zelene površine, pješačke staze, trotoare.

Veliki dio odbačenih predmeta kao što su ćilimi, prostirke i drugo završio je na granama stabala, pa je osim Parkove jedinice zadužene za održavanje površina u Novom Sarajevu, morala biti angažirana i mehanizacija odnosno auto korpa i radnici obučeni za rad na visini kako bi odbačeni otpad uklonili iz krošnji stabala.

Osim ovih jedinica na terenu je bila i Parkova služba komunalnih redara koja je o svemu sačinila službenu zabilješku i istu uputila Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Komunalni redari shodno ovlaštenjima Zakona o komunalnoj čistoći prilikom izrade službene zabilješke na terenu obavili su razgovor i sa stanarima pomenute zgrade od kojih niko nije želio otkriti ko od komšija se ovako odnosi prema zelenoj površini, a taksisti obližnjeg taksi štanda, također, su se žalili da vrlo često dok čekaju na štandu svjedoče izbacivanju predmeta i smeća kroz prozore iz stanova” – kažu iz “Parka”

Služba komunalnih redara izvršila je svoj zadatak, kao i jedinica Parka zadužena za održavanje javnih zelenih površina, mehanizacijom uklonjeno i prikupljeno smeće je i odvezeno, ali ostaje pitanje odnosa pojedinaca, stanara prema zelenilu, kao i onih koji svjedoče, a ne reagiraju na uništavanja i prljanje zelenila koje naš ambijent življenja čini ljepšim i koje je javno dobro svih nas, piše “Avaz“.

Povezani članci

Svaki stanovnik u BiH prosječno godišnje proizvede 335 kg komunalnog otpada

E.H

Policajac okrenuo glavu, tuča na autobuskoj stanici: “Je*em li ti muslimansku majku! Zbog takvih sam bez oca ostao”

E.H

Mještani Uborka: Dosta nam je smeća i smrada

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više