Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pogledajte kako je nova dogradonačelnica Sarajeva Ivana Marić pričala o Bošnjacima

Ivana Marić je na društvenim mrežama potvrdila da joj je ponuđena kandidatura za dogradonačelnicu Sarajeva.

“Povodom natpisa u medijima o tome da sam kandidatkinja ispred Naša stranka za dogradonačelnicu Sarajeva želim vas informirati da je istina da smo razgovarali o tome, ali nije istina da je NS to bilo čime uvjetovala, pogotovo ne članstvom u stranci, napisala je ona u statusu, odnosno tweetu na društvenim mrežama, piše portal Crna Hronika.

Gradsko vijeće broji 28 vijećnika, a nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika potrebna je većina od 15 vijećnika.

SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

Ivana Marić na jednom gostovanju u Irskoj je pričala o narodima u BiH, a tada je spomenula Bošnjake, kao ,,nešto novo što su oni izmislili, da imaju nešto, ne samo ono muslimani”.

U nastavku pogledajte isječak iz spornog govora Marićeve koji donosi portal Crna Hronika:

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više