Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pogledajte kakvu je štetu firma iz BiH pretrpila nakon poplava

Prekjučer u poslijepodnevnim satima šire područje Tuzle zahvatilo je jako nevrijeme praćeno pljuskom što je prouzrokovalo izlijevanje vode iz korita vodotoka što je za ishod imalo poplavljena mjesta na područjima Tuzle i Kalesije.

Voda je prodirala u kuće i pomoćne objekte, mnogima su usjevi potpuno uništeni. Kiša je također prouzrokovala haos i na fudbalskim stadionima Mladosti i Sloge.

Nakon elementarnih nepogoda, došlo je do oštećenja vodovodnih cijevi duž obale rijeke Gribaje te su naselja Tojšići i Kikači ostala bez vodosnabdijevanja.

Ogromne gubitke pretrpjela je i firma “Rentex Com” d.o.o. Tuzla smještena u Požarnici. Naime, voda je prodrla u unutrašnjost ove kompanije gdje se nalazi proizvodni pogon i magacinski prostor.

U poplavi uništene su mašine, roba, razni inventar. Kompanija “Rentex Com” d.o.o. Tuzla bavi se proizvodnjom odjeće namijenjene za radnike zaposlene u industrijskom sektoru, od čega oko 95% proizvedenih artikala izvozi se vani.

U firmi je trenutno zaposleno 45 ljudi i to uglavnom ženske radne snage – javlja “Tuzlanski.ba“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više