Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pogledajte snimak hapšenja Fikreta Abdića: “Živio Babo”

U akciji Federalne uprave policije kodnog naziva „Mreža“ Velikoj Kladuši uhapšen je načelnik ove općine Fikret Abdić Babo. Osim njega uhapšeno je i pet njegovih saradnika.

Abdić se sumnjiči za zloupotrebe položaja u periodu od 2016. godine do danas. Pogledajte snimak privođenja Abdića.

<Abdić je hapšen i 1987. godine zbog afere „Agrokomerc“. U Bihaćkom pritvoru proveo je 26 mjeseci, pod optužbom da je potkopao ekonomski sistem Jugoslavije. Nakon 26 mjeseci afera „Agrokomerc“ završila je prvostupanjskom presudom, koja ga je teretila za kupovinu kaljeve peći, te mu je određena kazna zatvora od 5 godina. Žalba na prvostupanjsku presudu nikad nije riješena. Viši sud u Bihaću je, nakon 17 godina, donio rješenje, kojim su Fikret Abdić i ostali oštetili Agrokomerc za 12,70 KM, te da se proces obustavlja radi zastare.

Na prvim višestranačkim Izborima u BiH, održanim 1990. godine, osvojio je 1.045.539 glasova, a u svim izbornim jedinicama za Vijeće naroda, dobio je najviše glasova Srba, Hrvata i Muslimana, piše “Raport.ba“.

Dobio je gotovo 200.000 glasova više od Predsjednika stranke SDA, Alije Izetbegovića, na čijoj listi se kandidirao.

Izabran je za člana Predsjedništva BiH, koje je brojilo 7 članova.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više